Мбал Самоков » Новини » С нова медицинска апаратура за 436 хил. лв. се сдоби МБАЛ САМОКОВ за миналата 2022 година.

С нова медицинска апаратура за 436 хил. лв. се сдоби МБАЛ САМОКОВ за миналата 2022 година.

  • Сряда, 15 Февруари 2023 13:31 | 15 Февруари 2023
  • 2200 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

С нова медицинска апаратура за 436 хил. лв. се сдоби МБАЛ САМОКОВ за миналата 2022 година.

 Медицинската техника е закупена със собствени средства. По решение на Общинския съвет Община Самоков  участва със 100 хил.лв. за закупуването на модерната техника.

Управителя на  лечебното заведение д-р Красимира Ковачка и лекарите в съответните структури на болницата, които ще работят с апаратурата днес представиха предимствата на новата техника пред кмета на Общината г-н Владимир Георгиев, зам.-кмета г-н Дончо Зашев и секретаря на Община Самоков г-жа Ангелина Вангелова.

Съвременната апаратура е предназначена  за диагностика и лечение на заболявания в областта на коремната хирургия- лапароскопски операции, за диагностика и лечение на заболявания на отделителната система, заболявания на опорно –двигателния апарат,  гинекологични заболявания, рентгенова диагностика, физиотерапия.

Закупени са: автоматичен коагулометър за клинична лаборатория, стационарен графичен рентген и подвижен рентгенов апарат/кугел/ за отделението по образна диагностика, микроскоп за отделението по обща и клинична патология, пациентен монитор, ларингоскоп за новородено и операционна лампа тип Кокиче за АГО, инсуфлатор, съвместим с лапароскопска с-ма Rudolf за отделението по хирургия, уред за раздвижване на горен крайник и апарат за магнитотерапия за отделението по физиотерапия и рехабилитация, ехограф и ларингоскоп за отделението по вътрешни болести, акумулаторна система за пробиванеи инструментариум за отделението по ортопедия и травматология.

Целта на инвестицията е да се повиши качеството и ефективността на лечението на пациентите, а общинската болница да бъде утвърдена като място за съвременна диагностика и лечение на социално значимите заболявания.

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com