Мбал Самоков » Новини » Управителя на МБАЛ-Самоков Д-р Красимира Ковачка с плакет за принос в развитието на община Самоков и местното самоуправление

Управителя на МБАЛ-Самоков Д-р Красимира Ковачка с плакет за принос в развитието на община Самоков и местното самоуправление

  • Четвъртък, 13 Октомври 2022 12:46 | 13 Октомври 2022
  • 3685 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков
За втора поредна година Община Самоков връчи плакети на хора с принос за развитието на община Самоков и местното самоуправление.
Призовете се връчват по случай Деня на българската община 12 октомври. На церемония кметът Владимир Георгиев връчи плакетите на номинираните през тази година. „Избрахме в Деня на българската община - професионалния празник на хората, ангажирани в местното самоуправление за връчването на тези отличия. И това го правим тук, пред портретите на всички кметове на Самоков през тези 144 години от съществуването на Самоковската община. Всеки един от тези хора, е част от историята на институцията Община Самоков. Кметовете на Самоков са били винаги движеща сила на процесите за превръщане на града в индустриален център и за съхраняване на културните традиции. Всеки от нас е заемал този пост, защото е получил доверието на съгражданите си. Това ни ангажира с нелеката задача не само да оправдаем гласуваното ни доверие, но и да съхраним и опазим наследеното, да надграждаме и да работим за развитието на Самоков.” – каза в обръщението си кмета.
С почетен плакет бе удостоена д-р Красимира Ковачка. Тя е начело на МБАЛ – Самоков повече от 21 години. През цялото време тя не е спирала да работи за издигане престижа на болницата в Самоков и за предоставянето на качествени здравни услуги. Благодарение на нейните усилия, болницата в Самоков получава висока акредитация и обезпечава голям брой клинични пътеки. Съвместно с Община Самоков се реализира инициативата за отпускане на стипендии за медицински сестри, като по този начин се обезпечава лечебното заведение и с медицински кадри. В условия на извънредно положение, тя успя да направи и специализирано Ковид отделение, като го обезпечи напълно с медикаменти оборудване и квалифицирани кадри.

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com