Мбал Самоков » Новини » Нова апаратура в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина

Нова апаратура в Отделението по физикална и рехабилитационна медицина

  • Сряда, 29 Април 2020 10:11 | 29 Април 2020
  • 1373 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

Нови апарати и оборудване в Отделението по физикална  и рехабилитационна  медицина на „МБАЛ-Самоков“ ЕООД.

Техниката е от последно поколение ,  допълва и подобрява възможностите за рехабилитация и лечение на пациенти след дълго обездвижване, с фрактури , с неврологични проблеми, с болки в костната и мускулната система с различен произход.

Обновени са  и кабините за рехабилитационни процедури. На разположение на пациентите са д-р Виолета Москова – началник отделение с дългогодишна практика в областта на „Физиотерапия и рехабилитация“ и екип от професионално подготвени рехабилитатори.

 

 

Комбиниран апарат за електротерапия -Интелект

Физикалната терапия се използва за благоприятно повлияване на заболявания на мускулатурата и периферните нерви , дисксопатии, полиневропатии, посттравматични увреди, артрити, артрози и др. Извършва се с помощта на апаратно-програмния комплекс " Интелект".  Това е робот, който комбинира 500 начина на физиотерапевтично и ултразвуково лечение, селективно подбрани от американската асоциация на физиотерапевтите. Апаратът , след като се въведат данните на пациента и неговите оплаквания, сам избира каква програма за лечение да използва и определя план с каква интензивност и времетраене да е всяка една процедура. Това го прави универсално приложим при всякакви заболявяния на опорно-двигателния апарат.

Апарат за ултразвукова терапия.

Ултразвукът представлява механична вълна, генерирана от колебанията на кварцов кристал, който се поставя в ултразвуковия апликатор. Тези трептения се предават от апликатора към повърхността на тялото и по-дълбоко в тъканите с помощта на контактни вещества, най-често гел или лекарствен продукт. Основните ефекти включват загряване на тъканите и микро масаж на клетките в дълбочина.

 

Апарат за лимфен дренаж /ботуш/

Лимфoдpeнaжният мacaж cтимyлиpa мeтaбoлизмa нa ĸoжнитe ĸлeтĸи; пoдoбpявa циpĸyлaциятa нa ĸpъвтa; пoдoбpявa лимфoпoтoĸa; cпoмaгa зa изxвъpлянeтo нa излишнитe тeчнocти; peдyциpa пoдĸoжнитe мaзнини и ce бopи ycпeшнo c цeлyлитa.

 

Апарат за раздвижване на колянна става-Артромот

Апарата Артромот представлява рехабилитационно устройство за раздвижване на долен крайник, което позволява постепено увеличение на ъгъла на екстензия (разгъване) на КОЛЯНО, ГЛЕЗЕН и ТАЗОБЕДРЕНА СТАВА

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com