Мбал Самоков » Новини » Посещение от министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

Посещение от министърът на здравеопазването Кирил Ананиев

  • Петък, 28 Юни 2019 00:00 | 28 Юни 2019
  • 1074 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

Днес на посещение в МБАЛ-Самоков бе министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Посещението му е част от обиколка на лечебните заведения в страната. Целта на тези посещения е министър Ананиев да представи на директорите на лечебните заведения новата Методика за образуване на разходите за персонал и работните заплати, която екипът на министерството разработи. Министърът ще провери на място как се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и НЗОК допълнително предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за извършена медицинска дейност. Допълнителните средства трябва да бъдат насочени приоритетно за разходи за персонал в лечебните заведения. На срещата по покана от министерство на здравеопазването присъстваха директори на РЗОК, РЗИ, както и ръководствата на болници от Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик, Пловдив, София област

По-рано днес министър Ананиев бе гост на Годишната среща на Националното сдружение на общините, на която ще бъде обсъдено състоянието на общинските болници в страната, проблемите, пред които са изправени и възможните решения за оказването на по-качествена здравна грижа за населението.

Визитата започна с обиколка на болничните отделения, след което се състоя и планираната работна среща. „Изправени сме пред едно голямо предизвикателство – да отговорим на исканията на медицинските специалисти, респективно и на колегите-лекари” – заяви в приветствието си към присъстващите д-р Красимира Ковачка. Управителят на МБАЛ-Самоков призова за конструктивен диалог, който да доведе до браншово споразумение и спокойствие в системата. „В лицето на министър Ананиев и на г-жа Начева виждаме наши партньори” – обърна се кметът Владимир Георгиев. На свой ред министър Ананиев коментира, че методиката няма задължителен характер. По думите му става въпрос за визия, която е хубаво да се спазва, но все пак ръководствата трябва да вземат решение.

След визитата си Министър Ананиев остана с много–добри впечатления от МБАЛ-Самоков и по думите му не само общинските болници, а и много областни болници трябва да вземат пример от МБАЛ-Самоков, относно база, апаратура, изпълняване на  лимитната медицинска дейност, липса на задължения, работни заплати на персонала и много други.

 

 

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com