Мбал Самоков » Новини » Тържество за Световния ден на здравето-7 април

Тържество за Световния ден на здравето-7 април

  • Вторник, 09 Април 2019 12:59 | 09 Април 2019
  • 1136 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

С  тържество в хотел „Самоков“ к.к. Боровец  медиците от МБАЛ Самоков  отбелязаха Световния ден на здравеопазването.

Официалната част на тържеството бе водена от главната сестра на болницата Ангелина Гаврилова .

Приветствие към колегите си поднесе Д-р Красимира Ковачка- управител на болницата. Тя им благодари за техния всеотдаен труд в името на доброто на пациентите, на болницата, труд, който заслужава дълбоко признание и уважение.

Приветствие към медиците отправи и Кмета на Община Самоков г-н Владимир Георгиев. Сред официалните гости бяха и зам. кмета Люба Кленова, народния представител Валентин Милушев, представители на министерство на здравето, лекари и колеги от болницата в гр.Първомай.

 В началото на годината болницата премина и успешна акредитация, която се случи  благодарение усилията на всички работещи, като най-голяма заслуга имат началник отделенията и старшите медицински сестри. За всички тях ръководството на болницата  бе подготвила скромни подаръци. Изненада имаше и за двете отделения –акушеро-гинекологичното отделение и отделението по педиатрия, които намериха място в класацията „Най-добрите болници 2018“, като се  класираха съответно на второ и трето място в Югозападен регион. Те получиха билети за постановката” Железния светилник” по Димитър Талев, коята ще могат да видят скоро в Самоков.

За доброто настроение на всички се погрижи и танцова формация „Росица”, с ръководител Росица Павлова, които внесоха много празнично настроение и вдигнаха всички на хорото.

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com