Мбал Самоков » Новини » Висока оценка получи МБАЛ-Самоков от акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение.

Висока оценка получи МБАЛ-Самоков от акредитационната комисия след цялостна проверка на лечебното заведение.

  • Сряда, 06 Март 2019 10:00 | 06 Март 2019
  • 852 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

МБАЛ – Самоков изпълни всички изисквания на комисията за акредитация и  получи най-високата оценка до този момент –„Отличен“. Това означава, че здравното заведение разполага с необходимата база и оборудване за лечение на пациенти.

"Отличната оценка е повод за задоволство и гордост за всички, които работим тук", каза  днес пред местните медии Управителя на болницата Д-р Красимира Ковачка.

Извършено е едновременно оценяване на цялостната медицинска дейност на МБАЛ- Самоков, на отделни медицински дейности, както и на възможността за обучение на студенти и специализанти. Повечето от отделенията са получили „отлична“ оценка по всички критерии за срок от 5 години. Две отделения  са получили „много добра“ оценка.

Пет отделения са получили акредитация за провеждане на специализация на магистри-лекари. Това са Хирургично отделение, Вътрешно отделение, Акушеро-гинекологично отделение, Отделение по нервни болести и Отделение по образна диагностика.  Така тези структури в МБАЛ –Самоковще имат възможност да бъдат база за обучение на студенти и специализанти.

Акредитацията е процес, насочен към осигуряване на качеството на здравните услуги, оценка на базовите възможности за обучение на студенти и специализанти, за постигане на по¬добри резултати и информиране на медицинските професионалисти и гражданите.

За да  запознае  колегите си за добрите резултати и отличния успех Д-р Ковачка събра  лекарите от Медицинския състав и медицинските специалисти от Състава по медицински грижи в Рапортната зала на МБАЛ-Самоков.

 

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com