Мбал Самоков » Новини » 140 годишен ЮБИЛЕЙ празнува МБАЛ-Самоков

140 годишен ЮБИЛЕЙ празнува МБАЛ-Самоков

  • Вторник, 04 Декември 2018 00:00 | 04 Декември 2018
  • 1229 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

140-годишен юбилей на болнична помощ в Община Самоков празнува Многопрофилната болница за активно лечение Самоков. Отпразнуването на юбилея беше съпътствано и от откриване на  реновираното отделение по Кардиология в „МБАЛ-Самоков” ЕООД.

Празничното тържество започна с Водосвет за здраве, на който  Архиерейският наместник на Самоковската духовна околия протоиерей
МихаилКолев, отец Георги Николов и отец Любомир Мишков осветиха реномираното отделение по Кардиология.

Сред гостите бяха:  представители на институции като НС, МЗ,РЗОК, РЗИ, БЛС, БЧК, Община Самоков,  директори на болниците в областта, лекари, медицински специалисти и  служители в МБАЛ-Самоков, както и лекари, чийто живот е свързан с миналото и настоящето на болницата.

Наши официални  гости бяха: Д-р Даниела Дариткова- Председател на здравната комисия на НС, Д-р Лъчезар Иванов- зам. председател на здравната комисия на НС, Пламен Таушанов – Председател на Управителния съвет на БАЗП, народните представители Валентин Милушев и Радослав Стойчев, Кмета на Община Самоков- г-н Владимир Георгиев, зам. кметовете Васил Сайменов и Люба Кленова, секретар на Общината Ангелина Вангелова,  акад.Христо Григоров- Председател на БЧК,  Д-р Александър Златанов-Директор на РЗИ София област,проф. Александрова –зам.декан на ФОЗ, директори на болници от София област и София град.

 

С поздравителен адрес към присъстващите се обърна Управителя на болницата – д-р Красимира Ковачка, която заяви „От името на ръководството на болницата, и лично от мое име, Ви поздравявам по случай 140-годишния юбилей на Болнична помощ в Община Самоков. Благодаря Ви и от името на нашите пациенти за грижите и търпението, които полагате всеки ден и час в своята най-хуманна професия. Пожелавам Ви много здраве и професионални успехи, в името на високо отговорната мисия, на която служите – Човешкото здраве !“.

След поздравленията Д-р Ковачка направи кратка презентация, като припомни историята на създаването на болничното заведение, започнала през далечната 1878г., нейния път до днес, дейността на болницата в последните годинина ,инвестициите и придобивките, като отбеляза, че през последните годините лечебното заведение преминава както през изпитания и трудности, така и през добри периоди. Днес болницата в условията на криза в здравната система вече  поредна година реализира положителен финансов резултат.

Приветствие към присъстващите отправиха още Кмета на Община Самоков г-н Владимир Георгиев , д-р Александър Златанов-Директор на РЗИ София област.

Поздравителни адреси получихме от Кирил Ананиев-министър на здравеопазването, проф. д-р Воденичаров- декан ФОЗ, Милка Василева –председател на УС на БАПЗГ, Д-р Маджаров-Председател на УС на БЛС, проф. Златица Петрова- Изпълнителна агенция „Медицински одит“, акад.Христо Григоров- Председател на БЧК, проф.Черкезов- изпълнителен директор на МБАЛ-Кърджали.  Специален плакет имаше и от Сдружение на общопрактикуващите лекари в София област с председател д-р Роза Митрева.

Тържеството продължи със специален поздрав на децата от ДГ”Звънче”, които поздравиха присъстващите с прекрасни песни, стихотворения и танци.

По случай тържеството бе организиран празничен коктейл за всички гости и присъстващи.

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com