Мбал Самоков » Новини » Признание за МБАЛ-Самоков от Сдружение "Национална мрежа на здравните медиатори"

Признание за МБАЛ-Самоков от Сдружение "Национална мрежа на здравните медиатори"

  • Четвъртък, 16 Ноември 2017 14:34 | 16 Ноември 2017
  • 1093 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

На 16.11.2017г. по покана на Сдружение "Национална мрежа на здравните медиатори", Кмета на Община Самоков  и здравните медиатори от Община Самоков д-р Красимира Ковачка- управител на „МБАЛ-Самоков” ЕООД,  главната мед. сестра на болницата Ангелина Гавраилова взеха участие вдискусия на тема: 10 години Сдружение "Национална мрежа на здравните медиатори". На нея са поканени представители на държавни институции, на съсловни организации в сферата на здравеопазването, на професионални, неправителствени и пациентски организации, както и водещи български медицински специалисти и експерти.

Събитието се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание и е част от проекта „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика”, който стартира през 2010 г. и обединява усилията на държавния, частния и неправителствения сектор за подобряване на сътрудничеството между общопрактикуващите лекари, здравните медиатори и Регионалните здравни инспекции.
      Във фоайето на Народното събрание на четири информационни щанда, открити лично от председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова народните представители и гостите на парламента се запознаха с дейността на здравните медиатори, с  постиженията им в областта на превантивната медицина, сексуалното и репродуктивното здраве, както и за работата им с институции и в общността.

            По повод10 години от създаването на Национална мрежа на  здравните медиатори, бяха наградени с плакети на Сдружениетопредседателят на Комисията по здравеопазването, председателят на Народното събрание, зам. министри , здравни медиатори и „МБАЛ-Самоков“ ЕООД.

         Болницата участва в Проекта „Мисията възможна: по-добро сексуално и репродуктивно здраве за младите хора от уязвими общности- пътища за преодоляване на здравните неравенства“,  по който бяха осъществени АГ прегледи на 100 жени, здравно неосигурени и бяха проведени изследвания за хепатит В, хепатит С, ХИВ.

Проекта се реализира за периода 2016-2017.

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com