Мбал Самоков » Новини » МБАЛ-САМОКОВ С НОВИ ОТДЕЛЕНИЯ

МБАЛ-САМОКОВ С НОВИ ОТДЕЛЕНИЯ

  • Петък, 07 Август 2015 00:00 | 07 Август 2015
  • 1812 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

На 07.08.2015г. бе официалното откриване наремонтираните и обновени отделения на „МБАЛ-Самоков” .Проектът за ремонт и обновление на отделения в болницата е на стойност 3 667 861.36 лв.Финансиран е по Оперативна програма „Регионално развитие”със съфинансиране от Община Самоков.

Извършени са строително-ремонтни дейности в операционния блок, ОАИЛ, родилните зали, кабинета по образна диагностика и остеодензитометричния кабинет. Изключително важна придобивка са двата асансьора – болничен и пътнически, които ще осигуряват условия и възможност за придвижване с инвалидни колички.
Закупена е модерна медицинска апаратура за родилното отделение, кардиологията, травматологичното отделение, операционния блок и лабораторията, дигитален рентгенографичен и скопичен апарат, два мобилни рентгенови апарата и др. Изградена е климатична и вентилационна система, реконструиран е сграден фонд с обща площ 1583 кв. м.

Сред присъстващите бяха народните представители д-р Красимира Ковачка-многогодишен Управител на болницата и Росен Петров- народен представител от БДЦ, кметът Владимир Георгиев, председателят на Общинския съвет Силвия Стойчева, заместник-кметовете Сия Шехтанова и Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, директорът на Районната здравноосигурителна каса в Софийска област д-р Николай Златев,Д-р Ивелена Маринова –Началник сектор  "ДКБМП", Д-р Пеев и Д-р Каменов- представители на Регионалната здравна инспекция, общински съветници, медици.

Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев поднесе приветствие, като изтъкна задоволството си, че участва в откриването на един от най-важните обекти не само в общината, а и в Софийска област. Кметът Георгиев определи приключването на този проект като ключово за общината. Той изтъкна като приоритет възможността гражданите да имат достъп до качественото здравеопазване.

Вълнуващ и дългоочакван моментбе официалното откриване наремонтираните и обновени отделения на „МБАЛ-Самоков”за  Д-р Красимира Ковачка .Тя благодари на екипа на болницата, на Общината, на фирмите-изпълнители за това, че Самоков има модерна болница с медицинска техника от най-висок клас, каквато има само в областните и университетските болници. Депутатката, която до неотдавна бе управител на „МБАЛ-Самоков”, допълни, че през целия период на строително-ремонтните работи е имало добра координация на властите, без да се проявяват политически пристрастия. Д-р Ковачка смята, че сега болницата има възможност да обучава и специалисти и по този начин да реши и собствените си кадрови проблеми.

Д-р Светлана Скелина, прокурист на МБАЛ Самоков, изказа благодарност към медицинския персонал за положените усилия. В приветственото си слово тя определи деня като голямо събитие, резултат от успешното приключване на спечеления проект.

Поздравителен адрес по повод откриването на ремонтираните отделения беше изпратен от министър Петър Москов, който не присъстваше лично. „Изказвам искреното си възхищение към вашия труд, който ни доближава до общата ни цел – да предоставяме по-качествени здравни грижи и медицински услуги на пациентите”,бе написал министърът в приветствието си.

В церемонията по прерязване на лентата участваха д-р Красимира Ковачка, кметът Владимир Георгиев и д-р Светла Скелина.


Всички имаха възможност да разгледат ремонтираните и обновени отделения и да се повозят на новите модерни асансьори. 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com