Мбал Самоков » Новини » За поредна година Проект "Шанс за работа"

За поредна година Проект "Шанс за работа"

  • Понеделник, 23 Февруари 2015 12:00 | 23 Февруари 2015
  • 1894 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

На 23.02.2015г. в МБАЛ – Самоков официално бе даден старт на програмата „Шанс за работа 2015 ”, която се изпълнява за трета поредна година.

На официалното откриване на новия сезон на програмата присъстваха Управителя на МБАЛ – Самоков д-р Светла Скелина  , д-р Красимира Ковачка- народен представител и зам. председател на Комисия по здравеопазването в 43-то Народно събрание , Венета Галева -директор на „Бюро по труда” - Самоков, главната медицинска сестра Ангелина Гаврилова, медицинският персонал, който ще води обучението, както и безработните хора, избрани от „Бюро по труда - Самоков” да вземат участие в него.

 Обучението по „Шанс за работа 2015”  се реализира от КНСБ и Колеж за работническо обучение към КНСБ. То е с  продължителност от триста учебни часа по професионално направление –здравни грижи , професия болногледач и е насочено към осигуряване на обучение и временна заетост на безработни лица над 50 г. и младежи до 29 г., с основно и средно образованеие , регистрирани в Бюрото по труда на територията на Община Самоков.

Обучението включва:  Мотивационно обучение - 30 часа., Обучение по ключова компетентност „Работа в екип” с продължителност 32 часа, както и обучение по професионално направление -здравни грижи , професия „болногледач”, което е с продължителност от  300 часа. И през този сезон кординатор на проекта е МБАЛ-Самоков ЕООД. Преподаватели ще бъдат Главната медицинска сестра и Старши медицински сестри към МБАЛ- Самоков ЕООД. В курса ще се обучават общо шестдесет и три безработни лица от град Самоков и околните села на теми, свързани с етичните и нравствени норми в професионалната дейност на болногледача и специални грижи за болния при различните заболявания. В края на обученето всички участници в него ще бъдат подложени на изпитен тест, след който ще получат оценка за усвоените от тях познания и умения. Успешно завършилите курса лица ще получат Удостоверения за професионално обучение по професията  „Болногледач” , издадени от Колеж за работническо обучение към КНСБ. На двадесет и пет от завършилите обучаващи , самоковската болницата ще осигури работа за три месеца като болногледачи в различните болнични структори

  

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com