Мбал Самоков » Новини » "МБАЛ-Самоков" ЕООД отбележи 21 януари- Денят на родилната помощ

"МБАЛ-Самоков" ЕООД отбележи 21 януари- Денят на родилната помощ

  • Сряда, 21 Януари 2015 12:43 | 21 Януари 2015
  • 1810 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

Днес се отбелязва  - Денят на родилната помощ.

Бабинден се чества всяка година на 21 януари в Акушеро-гинекологичното отделение на „МБАЛ-Самоков” ЕООД. Спазва се традицията на празника да се полива вода на най-старата акушерка . Според народния обичай на този ден се засвидетелства уважение към жените, които "бабуват" на родилките. Майките с деца от една до тригодишна възраст отиват в къщата на "бабата" със сапун и нова кърпа, за да й полеят да се измие, а тя бърше мокрите си ръце в полите им, за да са плодовити и лесно да раждат.

По този повод д-р Пламен Спасов, завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение в болницата обяви, че през миналата година са родени 317 бебета.

Д-р Светла Скелина-Управител на болницата поздрави колегите си , като
им благодари за  всеотдайния труд и професионализма. Пожела им да бъдат здрави, да запазат благородството на най-чистия момент в човешкия живот. Да съхранят милосърдието, вярата, че с тяхна помощ всеки ден се ражда добро.

Поздравителен адрес и цветя бяха изпратени и от народния представител Д-р Красимира Ковачка- дългогодишен Управител на болницата.

Да уважат лекарите и медицинските специалисти от Акушеро-гинекологичното отделение  на  „МБАЛ-Самоков” ЕООД,  бяха дошли Зам. Кметовете на Община Самоков –г-жа Сия Шехтанова и г-н Васил Сайменов и Председателя на Общински съвет- Самоков г-жа Силвия Стойчева. Поздравителен адрес и цветя имаше и от г-н Владимир Георгиев- Кмет на Община Самоков.

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com