Мбал Самоков » Новини » Управителят на МБАЛ – Самоков д-р Ковачка събра на стилен банкет екипа на болницата за 7-ми април-Международния ден на здравето

Управителят на МБАЛ – Самоков д-р Ковачка събра на стилен банкет екипа на болницата за 7-ми април-Международния ден на здравето

  • Сряда, 12 Април 2017 12:59 | 12 Април 2017
  • 1350 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

След няколко годишна пауза д-р Красимира Ковачка, която се завърна начело на МБАЛ – Самоков, събра на стилен банкет екипа на лечебното заведение в курорта Боровец на връх 7 Април –Международния ден на здравето.

Над 150 служители на МБАЛ – Самоков лекари, медицински сестри, медицински специалисти и служители смениха белите престилки със стилни тоалети специално за празника в ресторанта на хотел “Самоков”. Организацията беше перфектна, главната сестра Ангелина Гаврилова посрещаше гостите на входа на ресторанта. Всички бяха лично поздравени от д-р Красимира Ковачка и д-р Светла Скелина, която ръководеше болницата, докато д-р Ковачка беше народен представител в 43-тото Народното събрание. За музикалните ритми се погрижи диджей Здравко Мангалджиев.

Празника на медиците уважиха и председателят на Общински съвет Силвия Стойчева, новоизбраните депутати Валентин Милушев от ГЕРБ и Радослав Стойчев от БСП.

Д-р Красимира Ковачка в словото си към колегите си сподели планове, надежди и емоции, свързани с миналото и бъдещето на болницата. “Уважаеми колеги и медицински сестри, благодаря ви за подкрепата. Убедена съм, че бъдещето на нашата професия ще е по-добро. Ние служим на нашите пациенти и нека и за в бъдеще оправдаем доверието и надеждите им. Всички ние се докосваме до благодарността на пациентите ни, получили адекватна медицинска помощ. Ние нямаме право на грешки.Топлите думи “Докторе, благодаря!”осмислят безсънните ни нощни дежурства. Историята на здравеопазването в Самоков ще бъде описана в книга. Историята му е започнала в далечното минало, когато е открито първото здравно лечебно заведение в Самоков. Оттогава много медицински специалисти, сестри и фелдшери са отдали живота и енергията си за пациентите. Всички достойни медици, работили през годините в болницата, ще бъдат споменати в книгата. И пред тях е имало предизвикателства, както сега има пред нас. Страдаме за кадри и се обръщам към вас с молба да бъдем отворени за младите колеги.

 Благодаря на Община Самоков за приетата „Програма за обучение на медицински специалисти“. Тази програма работи и ние трябва да я разширим, да запазим болницата и да развием здравеопазването. Благодаря ви от сърце и нека сме заедно в борбата за здравето и човешкия живот” – бяха част от думите на д-р Красимира Ковачка.

 

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com