Мбал Самоков » Новини » ПРОЕКТ „ ШАНС ЗА РАБОТА - 2016г.”

ПРОЕКТ „ ШАНС ЗА РАБОТА - 2016г.”

  • Понеделник, 07 Март 2016 12:08 | 07 Март 2016
  • 1877 пъти
  • Написана от  МБАЛ Самоков

На 07.03.2016г. в МБАЛ – Самоков официално бе даден старт на програмата „Шанс за работа 2016 ”, която се изпълнява за четвърта поредна година.

На официалното откриване на новия сезон на програмата присъстваха Прокуриста на МБАЛ – Самоков д-р Светла Скелина , д-р Красимира Ковачка- народен представител и зам. председател на Комисия по здравеопазването в 43-то Народно събрание , Миглена Дамянова- Н-к отдел към „Бюро по труда” - Самоков, Галина Василева-старши експерт към БТ, Петя Кроснева – младши експерт към БТ,  Ангелина Гаврилова -Главната медицинска сестра на МБАЛ Самоков ЕООД, Д-р Виолета Москова- Н-к ОФТР и  старши медицински сестри Анна Джелепова- Ст.мед.сестра на ХО, Катя Маркова -Ст.мед.сестра на ОАИЛ, Лидия Шишкова -Ст.мед.сестра на НО, Екатерина Йосифова- Ст.мед.сестра на Очно отд., Радостина Дюлгерова- Ст.мед.сестра на КО, Виолетка Лазарова- Ст. Акушерка на АГО,  които ще водят обучението по „Шанс за работа 2016”  , както и безработните лица, подбрани предварително за проекта.

 Обучението по „Шанс за работа 2016”  се реализира от КНСБ и ЦПО към КНСБ. То е с  продължителност от триста учебни часа по професионално направление –здравни грижи , професия болногледач и е насочено към осигуряване на обучение и временна заетост на безработни лица над 50 г. и младежи до 29 г., с основно и средно образованеие , регистрирани в Бюрото по труда на територията на Община Самоков.

Обучението включва:   Обучение по ключова компетентност „Работа в екип” с продължителност 32 часа, както и обучение по професионално направление -здравни грижи , професия „болногледач”, което е с продължителност от  300 часа. И през този сезон кординатор на проекта е МБАЛ-Самоков ЕООД. Преподаватели ще бъдат Главната медицинска сестра и Старши медицински сестри към МБАЛ- Самоков ЕООД. В курса ще се обучават общо 55 безработни лица от град Самоков и околните села на теми, свързани с етичните и нравствени норми в професионалната дейност на болногледача и специални грижи за болния при различните заболявания. В края на обученето всички участници в него ще бъдат подложени на изпитен тест, след който ще получат оценка за усвоените от тях познания и умения. Успешно завършилите курса лица ще получат Удостоверения за професионално обучение по професията  „Болногледач” , издадени от ЦПО към КНСБ. След приключване на курса МБАЛ-Самоков ще осигури работа за три месеца на част от завършилите като болногледачи в различните болнични структори. За останалите ще се търси заетост с помоща на КНСБ и ДБТ-Самоков.

 

  

МБАЛ САМОКОВ

Карта

Контакти

град Самоков
ул. Македония 49

 

Тел: 0722 / 6 64 13
Факс: 0722 / 6 60 68
Централа: 0722/ 98 110; 98 111; 0889 980 133

 

E-mail: office@mbal_samokov.com